Kærlighed

Music Is My Life

 

Musik er ALT. ALT, ALT, ALT. Hvis jeg ikke havde musik i mit liv, så ville jeg ikke have lyst til at leve. Skulle jeg vælge mellem døv eller blind, så ville jeg vælge blind, og ja, jeg ved godt, at jeg er priviligeret ved ikke at skulle tage det valg.

Musik gennemsyrer hele mit liv og alle mine dage. Jeg hører musik fra morgenstunden, inden jeg tager på arbejde, musik på vej til arbejde, musik hele dagen PÅ arbejde, og når jeg er kommet hjem.

Det startede i en tidlig alder, og jeg er helt klart vokset op med det. Min far havde et ret stor pladesamling, og jeg kunne godt li´at lytte til hans gamle plader. Hans smag var meget blandet, så der stod plader med alt fra Les Humpries Singers til Charles Aznavour, og jeg nød at lytte til de mange forskellige slags musik og stilarter. Samtidig stod musikken ikke stille inde fra mine 2 brødres værelser. Stakkels mine forældre, som ret tit havde 3 forskellige typer musik kørende inde fra vores værelser.

Den største musikalske indflydelse fik jeg helt sikkert fra min største bror. 7 år ældre er han, og han var landet lige midt i discoens prime time 1977, hvor også Saturday Night Fever ramte biograferne, og ALT var disco. Jeg husker tydeligt, når han havde fået jakkesættet på med det tilhørende slips, og han var på vej på disk. John Travolta kunne ikke have gjort det bedre.

Min musiksmag gled stille og roligt over i disco – og min første plade som 10-årig var med Boney M og “Oceans of Fantasy”. Det blev absolut ikke den sidste plade, og min pladesamling steg støt. Disco gik langsomt over i R & B og soul-music, og hvide kunstnere var absolut bandlyst fra min pladesamling. Musikken blev indkøbt på langt hyppigere smutture til København for hårdt sammensparede lommepenge i én af de mange musikbutikker, som var alle steder dengang. Der gik meget tid med at lytte til hver enkelt nummer på pladerne, inden jeg købte dem, selvom jeg havde tjekket de mest eftertragtede plader ud forinden i mit fra England indkøbte musikbranche blad. Allerede dengang levede og åndede jeg for musik, og lærte selv de anvendte musikere fra hver plade udenad. Det var en tid uden internet……

Jeg lever og ånder stadig for musik i dag, men verdenen er en helt anden i dag end den var, da jeg var dreng. Havde den set sådan ud, da jeg var dreng, så tror jeg slet ikke, at jeg havde kunnet administrere det. I dag kan nærmest alt jo bare streames, og du har ikke lyst til at se, hvor mange playlister jeg har på min Apple Music konto. Jeg bliver inspireret dagligt, og jeg er en mester til at Shazamme numre, som så automatisk bliver lavet om til en playliste. Det fedeste ved dagens teknologier er, at jeg nu har verdens største pladesamling – og den er ikke længere væk end min mobiltelefon.

Musiksmagen er blevet langt bredere, og i dag har også hvide kunstnere lov til at husere på mine playlister. Grundkernen i min musiksmag er dog stadig soul og R & B, men min smag bliver for hver dag, der går, bredere og bredere. Jeg inspireres dagligt, og musikken udvikler sig heldigvis i rasende fart.

Jeg er også selv begyndt at lave musik. Det er stadig på begynder-stadiet, men jeg er meget forhåbningsfuld. Jeg har investeret i musikgrej, hvor jeg har ihvertfald alle muligheder for at skabe den musik, jeg har lyst til at skabe, og inspirationen bobler rundt inde i mig.

En inspiration, som også for 14 år siden ledte til, at jeg meldte mig ind i et gospelkor på Frederiksberg. Jeg havde lyst til at synge musik, som mindede om den musik, jeg lytter til, og i lige netop det her gospelkor, var sangvalget, kunstnerne og repertoiret så tæt på som overhovedet muligt. 4 år siden blev et nyt gospelkor skabt ud fra rammerne af det gamle kor, men med en anden og mere professionel profil.

True Gospel Singers var skabt, og her 10 år senere så har vi allerede fejret jubilæum sidste år. Et fantastisk kor at være en del af. Et fællesskab, som nærmest ikke kan beskrives, og en musikalsk ambition, som hvert år når nye højder. Oplevelserne i vores kor er mangfoldige, da vi bliver hyret til diverse musikalske opgaver, og 2 gange om året holder vi vores egne altid udsolgte koncerter.

Et kor og en udvidet familie, som jeg ikke ville kunne forestille mig at skulle leve uden. En strøm af musikalsk glæde, kærlighed og hengivenhed. En støtte og et samlingspunkt i hverdagen. True Gospel Singers forever.

 

Musik er ALT, ALT, ALT 😊❤🙏🏻

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed