Vejret

Inspiratorer

 

Svært ord – inspiratorer, men ikke desto mindre det helt korrekte ord, for den type af mennesker, som er med til at inspirere alle os andre i vores hverdag. Mennesker, som i deres liv, har besluttet sig for at gi´noget af sig selv og deres egen historie for at kunne inspirere andre mennesker. Mennesker, som måske simpelthen er nødt til, og som simpelthen ikke kan lade være med at gi´lige den ekstra bid af dem selv for at kunne være med til at hjælpe andre mennesker, og måske være med til at ændre andre menneskers liv til det bedre.

De findes derude, de inspiratorer, og der er mange af dem derude. Mange, da vi mennesker som oftest kommer ud for noget stort og livsændrende i vores forhåbentlig lange liv, og en hvis procentdel af os vælger, at det skal komme andre mennesker til gode. At andre mennesker måske kan lære noget af vores livshistorie.

Eller lære noget af vores mod. Greta Thunberg er nok det klareste eksempel på, at man ikke nødvendigvis behøver at have levet et langt liv med masser af erfaring, for at kunne give noget videre til andre mennesker, for at kunne inspirere, for at kunne lede.

Mange inspiratorer betyder ikke, at alle budskaber er lige gode, eller at alle budskaber er relevante for lige netop dig. Mange faktorer spiller ind her – om man lige netop er i målgruppen, om timingen er rigtig etc., men jeg er lige blevet inspireret her til morgen i Go´morgen Danmark. Jeg havde ikke regnet med at blive inspireret her midt i morgenmaden, men det blev jeg.

Morten Bonde hedder manden, som trængte ind, og han udkommer med bogen “Dømt blind – Hva´så” her på torsdag. Morten er synshandicappet, og har en øjensygdom, som langsomt gør ham blind. En situation, som normalt vil kan få selv det stærkeste menneske ned med nakken, men Morten har valgt, at hans handicap ikke skal få magten over ham, og han har ændret sit livssyn fra at være depressivt, og livsdræbende, til at være positivt og livsbekræftende. Det fortæller han alt om i bogen, og giver værktøjer og forslag til, hvordan man kan tackle kriser, modgang, og udfordringer i sit eget liv.

Bare rolig – jeg er IKKE sponsoreret af Morten eller nogle andre, men jeg har i beskrivelsen af Mortens bog lånt lidt ord fra forlagets beskrivelse af Mortens bog. Ikke fordi jeg selv mangler ord, men syntes at jeg ville prøve at beskrive bogens indhold så tæt på Mortens egen beskrivelse.

Anyway – anyhow – bottomline er, at Mortens fortælling her til morgen rammer fantastisk godt ind i mine egne 2 indlæg fra weekenden omkring kærlighed og positivisme. Det han fortalte her til morgen var blandt andet, at han prøver at bytte negative tanker ud med positive tanker. SUPER fed idé. Er sikker på, at hans bog er fyldt med mere fra samme kasse.

Som jeg nævner i mine indlæg, så lad ikke livet styre dig, men styr selv livet. Hvad er dine ønsker med dit eget liv, og lever du det liv, du selv ønsker? Giv slip på negativiteten – og åbn op for positivismen. Mærk efter kærligheden, og lad kærligheden fylde dit liv, og dine måder at leve livet på.

Ved godt, at det lyder nemt, og at mange måske bare vil opfatte det som floskler og fraser, men prøv det nu. Jeg siger ikke, at det sker fra dag til dag. Det er en proces, som tager tid, og jeg øver mig også stadig på det, men jeg er på vej, og det er det vigtigste.

TAK, Morten, for at du sparker os i den rigtige retning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vejret