Music Is My Life

Vejret

Sjovt, som efteråret var totalt timet i år. Præcis den 1. september gik Danmark brat fra høj sol og lummert sommervejr – til faldende temperaturer, mere regn, og et bragende tordenvejr. Velkommen til september måned og starten på efterårsmånederne.

Man siger altid, at hvis 2 personer ikke kan finde ud af at tale sammen, så kan de altid tale om vejret – og det passer! Jeg har prøvet at lægge mærke til det indenfor det sidste års tid, og det holder altså stik – ihvertfald i mit tilfælde. Når samtalen ligesom forstummer, eller måske slet ikke kommer i gang, så tyr man til at tale om vejret. Jeg ved ikke, om det kun gælder her i Danmark, eller om det er universalt. Jeg synes ikke, at jeg har oplevet det i USA, men derovre tager talestrømmen også meget sjældent en pause, hvilket jeg synes er mega befriende. Man taler langt hurtigere end her, og det er altid muligt at finde noget at tale om. Der er en anden løssluppenhed i samtalen over there, og vildt fremmede mennesker kan man sagtens komme i snak med.

I Danmark forholder det sig noget anderledes på det punkt. Vi taler allernådigst med fremmede, og hvis vi endelig bliver nødt til det, så er det netop, at vi danskere som oftest hiver vejret frem. Det er en sikker vinder, og hvis man ikke kan blive enige om noget andet, så kan man da altid blive enige om, at det enten er for koldt, varmt eller regner for meget, og at Danmark er et værre lorteland, hvad vejret angår.

Jeg må så også sige, at for så lille et land, som Danmark vitterligt er, så har vi sindssygt mange vejrudsigter overalt, og på alle tidspunkter af døgnet. Der er næste flere vejrudsigter end nyheder på TV2 News, så måske man skulle starte en 24-timers vejr-kanal. Bare en idé! Forhåbentlig kunne denne nye vejr-kanal så også komme med noget mere præcise vejrudsigter. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har haft mere held med at stikke en finger ud ad vinduet, end at lytte til den nyeste vejrudsigt. Det må være fedt at være vejr-vært, for det virker som om, at der ikke rigtigt er nogle konsekvenser for, hvad man kan komme med af vejrforudsigelser. Undskyldningen lyder som oftest, at prognoserne ikke altid er lige præcise, så jeg tænker, at der er plads til forbedringer, og det kunne sådan en 24-timers vejr-kanal måske hjælpe med? Helt low-tech, hvor værten bare går udenfor døren, mærker på vejret, og kommer med sin vejrudsigt.

Så var jeg lige ved at falde i det hul, som jeg absolut ikke vil ned i. Negativismen – den brokkende dansker. Håber du fanger ironien, når jeg skriver. Far er ikke sur – far er bare skuffet.

I dag bringer så endnu en grund til at brokke sig med sig. Ja, vejen til arbejde er ihvertfald her i København cementeret med regnvejr. Good news – det bliver solskin i eftermiddag.

Husk, hvor du hørte det først!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Music Is My Life